Prema optužnici, Sadik Ahemtović je iskoristio svoj službeni položaj u periodu 2011. i 2012. godine kako bi pribavio protupravnu imovinsku korist Adnanu Bektiću, u iznosu većem od 10.000KM.

“To je bilo prije 10 godina zašto to do sada nije rađeno, ja mogu da pretpostavim šta je u pitanju. Mislim da je ovo pritisak Gordane Tadić i njenih mentora, a ona ima dobre mentore – Matu Đakovića i Miju Krešića koji imaju jako dobre konekcije iz Beograda. Optužnice Gordani Tadić piše uža familija”, rekao je Ahmetović.

Kaže da optužnica dolazi upravo zbog toga što je prošle godine prozvao Miju Krešića za podmetanje terorizma pojedincima i kompanijama iz BiH, ali i zbog političkog djelovanja u Srebrenici.

“Ovo je sada pritisak, mi imamo problem zbog procesa koje radimo u Srebrenici. Imamo snažne pritiske, nas desetak se bori sa organiziranim sistemom i politikama koje negiraju genocid. Borimo se protiv onih koji žele etnički potpuno podijeliti državu, koji žele da Bošnjaka politički uopće nema u Srebrenici”, riječi su Ahmetovića.

Komentarišući navode iz optužnice da Adnan Bektić s kojom je potpisao ugovor o djelu nije izvršavao zadatke iz ugovora, Ahmetović kaže da to nije tačno, te da je ta osoba radila u njegovom kabinetu.