FOTO: Aldin Širanović

Aldin Širanović pokrenuo je peticiju za hapšenje i procesuiranje generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović.

Kako je navedeno, hapšenje se traži zbog krivotvorene diplome i specijalizacije, zbog korištenja Respiratora kupljenih iz Kine u aferi „Malina“, zbog odgovornosti za smrt mnogih pacijenata od korone neodgovornim liječenjem i pogrešnim dijagnozama te prikrivanje dokaza.

Također, peticija je pokrenuta i zbog prijetnji uposlenicima KCUS-a, zbog toga što svoju profesiju i stranku kojoj pripada stavlja skupa u isti koš i radi po nalogu politike a ne po Hipokratovoj zakletvi, zbog toga što je imala loš prosjek ocjena na Fakultetu od 7.3 da bi mogla da vodi instituciju kao što je KCUS i zbog toga što je sa KCUS-a otjerala preko 200 medicinskog osoblja.

Podsjetimo, slične peticije za hapšenje nedavno su pokrenute i za Milorada Dodika te Bakira Izetbegovića.

Aldin Širanović, inače, Tuzlak, trenutno živi u Beču. Široj javnosti poznat je po tome što je započeo veliki bunt u BiH protiv vladajućih struktura, nakon čega su izbili veliki protesti građana koji su se prelili na ostaka Federacije BiH 2014. godine.

Peticiju možete potpisati ovdje.