FOTO: Bakir Izetbegović

U hotelu Bosna na Ilidži danas je održana sjednica Predsjedništva SDA stranke. Nakon završene sjednice, upriličena je press konferencija za medije, kojima se obratio predsjednik stranke, Bakir Izetbegović.

On je, između ostalog, komentarisao i aktuelnu priču oko odlaska Denisa Zvizdića iz ove stranke. – Denis nije došao, ni jučer na sastanak kolegija stranke, a nije došao ni na današnji sastanak. To je određeni pokazatelj nekih stvari, ali ne treba ništa prejudicirati. Lično, Želio bih da ostane s nama, on je jedan zaslužni član SDA.

Međutim, ova stranka je ostala na nogama i nakon odlaska Zulfikarpašića, Silajdžića, Izetbegovića (Alije op. a.), rekao je Izetbegović. Izetbegović poručuje da će, bez obzira na sve, SDA ostati najjača stranka u BiH, i da eventualni odlazak Zvizdića neće oslabiti ovu stranku. – Trenutno, ne vidim da tendencije idu u tom smjeru.

Pogledajte šta se desilo sa strankama koje su osnovali bivši članovi SDA. Sve vegetiraju i na putu su da se ugase. Jedino je Silajdžićeva stranka nešto uspjela postići, naveo je on.

Rekao je da SDA još uvijek nema odgovor na “ubranu gerilu” u vidu Trojke. – Imaju pomoć medija. Preuveličavaju se afere poput respiratora. To nisu realni problemi, to je prenapuhano. Napada se KCUS. Da vam kažem, kada je zaustavljanje pademije u pitanju tu smo najbolji u regionu. I vakcine ćemo dobiti. Imat ćete ih milion u roku od mjesec.

Kad su se veliki namirili i mi smo došli na red. Učinit ćemo sve da ne dođe do četvrotog vala pandemije, kazao je Izetbegović.