Stanovnici Brčanske Malte, Sjenjaka, Slavinovića, Gornje Tuzle, Zlokovca, Novog naselja, Simin hana i Križana, gdje prema procjenama živi okvirno 50 hiljada osoba, od srijede su bez urednog vodosnabdijevanja.

Kako su naveli iz Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, razlog prekida vodosnabdijevanja je kvar koji je nastao u večernjim satima u ulici Armije Republike Bosne i Hercegovine na cijevi velikog profila, a njegovoj sanaciji pristupilo se jutros.

Djelatnici JKP Vodovod i kanalizacija od jutros na terenu (Foto: A. K./Klix.ba) Djelatnici JKP Vodovod i kanalizacija od jutros na terenu (Foto: A. K./Klix.ba)

Inače, to je drugi kvar u proteklih 30 sati zbog kojeg je obustavljeno uredno vodosnabdijevanje u naseljima u istočnom dijelu Tuzle.

Naime, jučer u poslijepodnevnim satima saniran je prvi kvar, a nakon pokretanja sistema za snabdijevanje vode nastao je novi problem na cijevi velikog profila.

Zbog novonastale situacije cisterne s pitkom vodom danas su u nekoliko navrata bile prisutne u tuzlanskim naseljima, a kako bi se trenutno stanje građanima olakšalo.

Uredno vodosnabdijevanje se očekuje u večernjim satima (Foto: A. K./Klix.ba) Uredno vodosnabdijevanje se očekuje u večernjim satima (Foto: A. K./Klix.ba)

Činjenica da duži vremenski period nemaju uredno vodosnabdijevanje stvara revolt među stanovnicima tuzlanskih naselja, a posebno ih zabrinjava to da osnovne životne potrebe u vidu kvalitetnog obavljanja lične higijene ne mogu primijeniti u vremenu pandemije koronavirusa.

Iz Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija navode da se sanacija kvara očekuje u večernjim satima.