Novonastala tendencija radikalne prosrpske politike da izjednačava žrtvu i napadača, oličena u milozvučne riječi o suosjećanju prema žrtvama rata, tzv. saradnji radi budućnosti i jednakoj krivici svake strane u proteklom ratu, ispoljena i od lijevih i desnih srpskih stranka – postaje izuzetno opasna i mora joj se energično suprostaviti, a ne letjeti u zagrljaj.

Odbijanje istine o ratnim zločinima i genocidu i negiranje presuda Međunarodnog suda za ratne zločine te pričanje o takozvanim različitim uglovima gledanja stvari obilježilo je i nedavnu posjetu Draška Stanivukovića Gradu Tuzli, koji je igrajući se riječima o prošlosti zadao šamar poniženim građanima.

Bolesne ambicije i nehumanost novopečenih i starijih nemoralnih političara moraju se odlučno zaustaviti i svaki predstavnik vlasti koji odbije prihvatiti presude Međunarodnog suda za ratne zločine i utvrđene činjenice o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, pokazuje da je isti kao i svi oni prethodni separacionistički nacionalisti i ratni zločinci, te da u njima nema ljudskosti koja je potrebna jednom novom lideru koji će prihvatanjem istine i sudskih presuda sprati krivicu i teret ratnih zločina i genocida sa cijelog naroda i čiste savjesti povesti građane u bolju zajedničku budućnost, upozorio je Kenan Gutić, član Glavnog odbora Bosanske stranke.

Zagrljaj Imamovića i Stanivukovića samo par stotina metara od Aleje mladosti, gdje su ukopane žrtve Kapije kojima se Stanivuković nije htio pokloniti

PRESS BOSS-a