FOTO: Mirnes Ajanović

Visoki predstavnik Valentin Inzko se pred kraj svog mandata probudio iz duboke zabrinutosti i uvođenjem zabrane negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca u Bosni i Hercegovini pokazao da je cijelo vrijeme imao neophodna ovlaštenja i osnov za reakciju OHR-a zbog konstantnog veličanja ratnih zločinaca od strane srpskih nacionalista, ali ih nije želio iskoristiti i  prekinuti antibosanskohercegovačku retoriku.

Neshvatljivo je zašto se sa tom odlukom čekalo toliko dugo i na taj način dopustilo jačanje nacionalizma u bh. entitetu RS.

Zabrana negiranja genocida kroz zakonske akte morala je biti ranije uspostavljena u cilju bržeg procesa pomirenja, a pozivamo visokog predstavnika Inzka da po uzoru na svoju odluku od jučer, a prije kraja svog mandata, također donese i odluku o tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH koje je predložio CIK radi osiguranja legaliteta izbora, jer je evidentno da korumpirana politička mafija nema namjeru uspostaviti mehanizme za spriječavanje izbornih krađa pa je potrebno odmah reagovati i prekinuti agoniju zvanu izborni inženjering, upozorio je Mirnes Ajanović predsjednik BOSS-a.