FOTO: Hapšenje državljana Crne Gore, MUP RS

Cetinjani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća, koji su uhapšeni prije dva dana na Jahorini, negiraju da su članovi tzv. Škaljarskog klana i da su na planinu došli kako bi likvidirali Radoja Zvicera ili nekog drugog pripadnika kavačkog klana.

Njih trojica uhapšeni su u velikoj policijskoj akciji zbog sumnje da su prateći Tamaru Zvicer, supruga Radoja Zvicera, koja je sa porodicom i prijateljima boravila u jednom od najluksuznijih hotela na Jahorini, planirali da naprave zasjedu njenom suprugu Radoju Zviceru.

U istom periodu rezervaciju na planini imao je i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, predvodnik opasne kriminalne organizacije u Beogradu i Zvicerov saradnik, međutim Nevoljine planove “poremetilo” je hapšenje njega i 20 članova njegove kriminalne grupe, piše Blic.

“Gnusni navodi kojima se opisujemo kao članovi bliski škaljarskom kriminalnom klanu i veoma opasne osobe nanijeli su, ne samo nama, nego i našim porodicama ozbiljnu duševnu štetu, narušavajući nam ugled i reputaciju u društvu. Ne postoje nikakvi materijalni dokazi, zbog čega ćemo zaštitu potražiti pred sudom”, napisali su Kršić, Roganović i Sjekloća u saopćenju za crnogorske medije.

Oni su demantovali da su na Jahorinu otišli kako bi došli do Radoja Zvicera.

“Nisu tačni navodi da je motiv našeg boravka na Jahorini bio praćenje ili likvidacija bilo koga. Ističemo da nismo bili u posjedu nikakvog oružja, niti opojnih droga. Nakon pretresa i informativnog razgovora sa policijom dobili smo usmeno izvinjenje, uz obrazloženje da smo se našli na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”, napisali su oni.

Oni ističu da neosnovano povezivanje sa bilo kojom kriminalnom organizacijom njih i njihove porodice dovodi u opasnost.

“Sasvim regularno smo ušli u Bosnu, svojim automobilom, sa pasošem i uredno iznajmili smještaj, gdje smo planirali da provedemo odmor od nekoliko dana”, tvrde Kršić, Roganović i Sjekloća, a prenosi crnogorski CDM.

Podsjetimo, Kršić, Roganović i Sjekloća su odavno dobro poznati organima reda, a za Milanom Kršićem su bile raspisane tri crvene Interpolove poternice.

Kako piše Blic, Kršić je bio na potjernicama zbog razbojništava, ali i drugih krivičnih djela u Srbiji i Visbadenu.

“Utvrđeno je i da je ova osoba odslužila više zatvorskih kazni u raznim evropskim zemljama”, dodao je izvor.

Uhapšeni Roganović jedan je od članova porodice i pripadnika manjeg crnogorskog “porodičnog” klana Roganović. Gotovo svi muški pripadnici ove porodice bili su akteri i žrtve kriminalog rata škaljarskog i kavačkog klana koji bukti već šest godina. Veći broj članova ove porodice je u ovom ratu i ubijen.

Filip Roganović je povezivan i sa Ristom Mijanovićem, koji je bio visokopozicioniran pripadnik klana i jedno vreme je, prema operativnim policijskim podacima, Roganoviću bio šef. Mijanović je inače bio akter nekoliko napada na pripadnike kavačkog klana, pa je tako jednom nasred ulice pucao na jednog od “kavača”.

U septembru 2018. godine on je sa Milošem Đuričkovićem i Miloradom Radulovićem pretukao Nikolu Drecuna (inače muškarca koji je u zatvoru izbo Ranka Radulovića). Mijanovićev prijatelj Đuričković je inače brat ubijenog Radomira Đuričkovića i prijatelj Ranka Radulovica.

I treći uhapšeni “škaljarac” dobro je poznat organima reda i to prije svega zato jer je sestrić Gorana Radomana – ubijenog pripadnika škaljarskog klana, muškaraca čijim je ubistvom označen početak rata škaljarskog i, u tom trenutku tek formiranog, kavačkog klana.

Brat Gorana Radomana, Vladan Radoman, i sada je jedan od članova užeg vodstva škaljarskog klana. O njemu se ne zna mnogo, a ni u medijima nikada nije objavljena njegova fotografija, izvijestio je Blic.rs.