FOTO: Harun Karić

Jedan od najboljih vezni igrača Omladinske Premijer lige BiH za juniore, ovih dana je na meti tri kluba iz Premijer lige BiH kao i jednog kluba iz Slovenije.

Mladi reprezentativac BiH (U-19), član FK Zvijezda 09, protekle sezone se okitio titulom juniorskog prvaka naše zemlje, a njegove igre nisu ostale nezapažene.

Sa 16 godina prvi profesionalni ugovor

Sa 16 godina je potpisao prvi profesionalni ugovor, sa 17 godina debitovao za prvu ekipu koja je tada igrala Premijer ligu, što su pokazatelji da se radi o jako talentovanom i perspektivnom igraču. Klubovi iz PL i narednoj sezoni imaju obavezu da u svojim ekipama moraju imati dva mlada igrača ispod 21 godine u početnom sastavu i dva na klupi za rezervne igrače, te su neki klubovi bacili oko na ovog igrača.

Igrač koji igra evropski stil fudbala

Po mišljenju mnogih sportski stručnjaka radi se o igraču koji igra evropski stil fudbala, jako je eksplozivan i brz i igrač koji igra u dva smijera. Mnogi su menadžeri zainteresirani da zastupaju Karića, međutim on još nije odlučio da sklopi ugovor sa nekim od njih. Kaže da mu je igra u ovom trenutku najbitnija, da predano radi i bori se za uspjeh.

„Kao i svakom naravno laska mi što su pojedini veliki klubovi iz Premijer lige zainteresovani za mene. Sve je to plod rada, borbe i odricanja. Želja mi je naravno da što prije zaigram u nekom od klubova Premijer lige kako bih se nastavio razvijati“, poručuje Karić. Iako je na meti premijerligaša, u Zvijezdi 09 ne odustaju od ovog perspektivnog fudbalera.

Predsjednik Boris Stanišić i uprava imaju plan da napadnu ulazak u Premijer ligu u narednoj sezoni, pa će biti zanimljivo hoće li uspjeti zadržati perspektivnog veznjaka u svojim redovima.

AUTOR: Jasenko Jeremić