Shodno epidemiološkoj situaciji i mjerama koje su na snazi, nadležni u Tuzli donijeli su odluku o organizaciji javnog dočeka Nove godine na centralnom gradskom trgu. Sve prisutne zabavljat će nekoliko lokalnih bendova, a ove večeri primjenjivat će se VPT model.

Prateći naredbe i preporuke Kriznog štaba Tuzlanskog kantona, a kojima je dozvoljeno organiziranje većih okupljanja pod uslovom da veličina prostora omogućava provedbu higijensko-epidemioloških mjera, Grad Tuzla i Gradska turistička zajednica odlučili su organizirati javni doček Nove godine na Trgu slobode.

“Kako je i manifestacija Zima u Tuzli bila fokusirana na podršku lokalnim obrtnicima i muzičkim izvođačima, tako smo se i za javni doček Nove godine opredijelili za domaće izvođače pa će program podrazumijevati uvodno zagrijavanje uz bend VIS Kapitalisti, od 19 do 21 sat, zatim nas do 23 sata zabavlja tuzlanski Salt City Band, kada naš sjajni VIS RETRO izlazi na scenu i uvodi nas u Novu godinu uz svima dobro poznate i drage hitove”, naveli su iz Turističke zajednice Tuzle.

Muzički program će biti završen u jedan sat poslije ponoći, dok će ulazak u novo ljeto biti obilježen i vatrometom.

“Građane molimo da se suzdržavaju upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava, uvažavajući ne samo zabranu nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima, nego i činjenicu da ovakva sredstva dovode do povreda, ali i uznemiravanja sugrađana, ozbiljnih reakcija kod djece i osoba iz autističnog spektra te do preplašenosti životinja”, poručili su organizatori.

Organizatori će na Trgu slobode osigurati prisustvo agencije za zaštitu ljudi i imovine i COVID redara te će Profesionalna vatrogasna jedinica grada Tuzle i Služba hitne medicinske pomoći biti na raspolaganju. Nadležni su građane pozvali da se pridržavaju propisanih mjera i da sa sobom ponesu jednu od VTP (vakcinisan, testiran, prebolio) potvrda.