Milošević, koji je potpredsjednik Vlade Hrvatske, je izjavio da se vodi primjerom žene za koju je rekao da bez gorčine i mržnje 29 godina traži nestalog supruga te da mu je ona primjer.

Tomislav Josić, savjetnik vukovarskog načelnika Ivana Penave, ne misli da su Milošević i njegove kolege iz SDSS-a došli da se iskreno poklone žrtvama.

Nije prvi put da Milošević prisustvuje obilježavanju godišnjice događaja iz posljednjeg rata. To se prvi put desilo prilikom obilježavanja godišnjice Vojno-policijske akcije “Oluja” u Kninu.

Iz Vlade Hrvatske su tada poručili da će njeni ministri prisustvovati i obilježavanjima godišnjica stradanja Srba u Hrvatskoj te da time žele doprinijeti poboljšanju odnosa između Hrvata i Srba.

Veran Matić, posebni izaslanik srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, je jučer simboličnom gestom odao počast žrtvama u Vukovaru. On je kleknuo ispred spomenika žrtvama na Ovčari i poručio da žali zbog onoga što se desilo. Najavljeno je da će i on danas biti u Koloni sjećanja.

U koloni su i brojni zvaničnici iz zakonodavne i izvršne vlasti Hrvatske.

Zbog pandemije koronavirusa u koloni je manji broj ljudi u odnosu na prethodne godine i prisutni su pozvani da poštuju epidemiološke mjere, prenose hrvatski mediji.