Mike Tyson

Bivši legendarni bokser Mike Tyson već nekoliko godina bavi se uzgojem i prodajom marihuane u Kaliforniji (država u kojoj je njena potrošnja legalna), a od kanabisa svakodnevno inkasira veliku sumu novca.

Posao je započeo 2018. godine kada je izgradio namjenski ranč pod imenom “Tyson Ranch” od 16 hektara za uzgoj medicinske marihuane, a kako je objavio Cheat Sheet, popularni čelični Mike mjesečno zaradi više od 500.000 američkih dolara (oko 411.000 eura).

Ipak, Tyson ima i troškove s obzirim da prema vlastitom priznanju svaki dan puši marihuanu. U izjavi datoj 2019. godine, bivši bokser priznao je da zajedno sa svojim partnerom Ebenom Brittonom na mjesečnom nivou za konzumiranje marihuane izdvaja oko 40.000 dolara (oko 35.800 eura).

Mike se tako istakao u ulozi uspješnog biznismena s kanabisom, iako je 2003. godine proglasio bankrot uprsos činjenici da je tokom bokserske karijere zaradio vrtoglavih 584 miliona dolara.Danas je bivši bokser zadovoljan svojim poslom i svakom prilikom to ističe, a pored toga, Tyson je nedavno priznao da je pušio džoint prije njegove revijalne borbe protiv Roya Jonesa krajem prošle godine.