Tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na iznos od 45.110 KM.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Tuzla proveli su operativnu akciju “Bunker”. Nakon što su uočena dva putnička motorna vozila na području Živinica, u kojima je pronađena određena količina sitno rezanog duhana bez posjedovanja zakonom propisane dokumentacije, izvršene su dalje provjere na osnovu instrukcija dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i  sudije za prethodni postupak.

Tržišna vrijednost robe procjenjuje se na 45.110 KM Tržišna vrijednost robe procjenjuje se na 45.110 KM

 

Pored putničkih motornih vozila izvršen je i pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija u vlasništva osobe inicijala H.M., te je tom prilikom u posebno napravljenom skrovištu u garaži porodične kuće pronađena određena količina akcizne robe koja nije bila obilježena akciznim markicama UIO. Ukupna količina privremeno oduzetog sitno rezanog duhana iznosi 130,7 kg.

U operativnim aktivnostima na području grada Tuzle, ovlašteni službenici UIO su kod tri osobe pronašli i privremeno oduzeli 103,4 kg sitno rezanog duhana i 966 paklica cigareta. Oduzeti akcizni proizvodi nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO. Protiv osoba kod kojih je pronađena akcizna roba koja je bila namijenjena “crnom tržištu” u BiH bit će pokrenute zakonom propisane mjere i radnje.

Protiv osoba kod kojih je pronađena akcizna roba bit će<br /> pokrenute zakonom propisane mjere i radnje Protiv osoba kod kojih je pronađena akcizna roba bit će
pokrenute zakonom propisane mjere i radnje

 

U aktivnostima na terenu službenici UIO koristili su opremu doniranu od strane Vlade SAD-a kroz program EXBS.