Požar su lokalizovali tuzlanski vatrogasci (Foto: A. K./Klix.ba)

Osamdesetpetogodišnja žena inicijala Ć.B. izgorjela je u požaru koji je danas izbio na niskom rastinju u naselju Đape u Tuzli, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić za Klix.ba je izjavila da je danas oko 13:30 sati Policijska stanica Centar obavještena od dežurnog službenika Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla da je u naselju Đape došlo do izbijanja požara niskog rastinja, koji je lokalizovan.

“Tom prilikom na mjestu događaja je zatečeno poluugljenisano beživotno tijelo nepoznate ženske osobe. Smrt je konstatovao ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Tuzli”, precizirala je Kapidžić.

Kako su nam kazali iz Profesionalne vatrogasne brigade u Tuzli, Ć.B. je vatru zapalila čisteći njivu, a potom je najvjerovatnije pala u nesvijest usljed udisanja dima, nakon čega ju je zahvatio požar.

O događaju je obavješten tužilac, a uviđaj su izvršili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uz prisustvo inspektora protivpožarne zaštite.