FOO: Mjesto uviđaja

Žena starije životne dobi jučer je u poslijepodnevnim satima zadobila je tjelesne povrede od uboda nožem koje joj je nanio komšija u naselju Kojšino u Tuzli, nakon čega se predao policiji.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da je Policijska stanica Zapad jučer oko 16 sati dobila prijavu od jednog građanina u kojoj je navedeno da je muškarac mlađe životne dobi napao stariju žensku osobu u porodičnoj kući u naselju Kojšino, a tom prilikom joj je nanio nekoliko uboda nožem.

“Povrijeđena ženska osoba prevezena je u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje će joj biti ukazana ljekarska pomoć i utvrđen stepen povreda. Uviđaj su na mjestu događaja obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, a o svemu je obavješten i kantonalni tužilac”, dodala je Kapidžić, istaknuvši da se osumnjičeni muškarac nedugo nakon događaja sam predao policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, povrede je zadobila žena rođena 1957. godine, dok je za napad osumnjičen 23-godišnji A. Đ. Oni su se od ranije poznavali, s obzirom na to da žive u neposrednoj blizini. Motivi napada za sada nisu poznati.