FOTO: NiP Tuzla, novo rukovodstvo

Nakon što je dosadašnji predsjednik Povjereništva Gradske organizacije NiP Tuzla Azur Korlatović podnio ostavku iz ličnih razloga, Predsjedništvo Naroda i Pravde BiH je, odlukom od 10.02.2020.godine, imenovalo novo Povjereništvo u Tuzli od devet članova u sljedećem sastavu:

Sabahudin Imamović, dipl.pravnik – predsjednik,

Mirza Malkočević,BA ing.sigurnosti i pomoći – potpredsjednik,

Slađan Suljetović, dipl.pravnik – potpredsjednik,

Azur Korlatović, trener – član,

Naida Ljuma,MA sociologije – član,

Suzana Ostojić, prof.engleskog jezika i književnosti– član,

Senad Softić, MA farmacije – član,

Dejan Čulum, BA ekonomije  – član i

Kemal Smajlović, komercijalista – član.

Povjereništvo je na svojoj prvoj redovnoj sjednici, između ostalog, usvojilo i Plan aktivnosti GO NiP Tuzla za 2021. godinu, odredivši na taj način  prioritete u svom radu.

Prioriteti su, prije svega, jačanje stranačke infrastrukture: formiranje mjesnih odbora, nastavak jačanja organizacije žena i mladih, širenje mreže članova kao i aktivnosti na edukaciji, informisanju i političkom obrazovanju članstva kroz seminare, radionice, okrugle stolove i sl. Zatim, aktivnosti na obilježavanju važnih datuma, organizaciji i sudjelovanju u humanitarnim, kulturnim, sportskim i drugim javnim događajima i manifestacijama.

Jedna od ključnih aktivnosti u 2021. godini je održavanje unutarstranačkih izbora.

Osnovni cilj svih aktivnosti u narednom period je da Narod i Pravda Tuzla bude prepoznat kao ozbiljan politički faktor koji je nosilac dobrih i progresivnih ideja, a čiji su članovi aktivni sudionici društvenog života, koji su svjesni potreba i probleme svoje sredine i aktivno učestvuju u njihovom rješavanju, saopšteno je iz ove stranke.