Na 23 redovnoj sjednici Izvršnog odbora PDA Tuzla, dogovorena je završnica predizbornih aktivnosti 2020. godine. Članovi IO su se složili da je aktivnost na terenu dostigla svoj maksimum te da je u proteklih mjesec dana odrađeno sve potrebno za dan izbora.

Predsjednik doc. dr. sci. Senad Mehmedinović se naročito osvrnuo na požrtvovan rad aktivista koji dolaze iz svakog ogranka i koji su pored predsjednika MO iznijeli najveći teret ove kampanje. Takođe je naglasio i rad kandidata u uslovima pandemije i njihovu predanost i odgovornost koju su pokazali u ovim uslovima.

Kandidat za gradonačelnika ispred PDA Tuzla dr. Alen Kamerić je imao samo riječi hvale za građane, članove stranke koji su svojim svakodnevnim dolascima u prostorije PDA Tuzla i preuzimanjem promotivnih materijala pokazali ozbiljnost i srčanost.

Članovi IO Pda Tuzla su zaključili da je dobar rezultat kao logičan epilog ovakvog rada neizbježan, te da će u nedjelju 15. novembra svi članovi i simpatizeri Pokreta demokratske akcije imati razloga za slavlje.

Još jednom je upućen apel glasačima da iskoriste svoje zakonsko pravo i izađu na izbore.

 

Tuzla, više nego ikada

Kako ispravno glasati?

 

❗Na listiću za gradonačelnika, stavite iksić❎ pored jednog imena❎ Alen Kamerić.

❗Na listiću za Gradsko Vijeće, iksić možete staviti:

– ❎pored imena jednog ili više kandidata ili kandidatkinja Pokreta demokratske akcije,

– pored naziva stranke❎ Pokret demokratske akcije,

– pored naziva ❎ POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE i imena jednog ili više kandidata ili kandidatkinja unutar PDA stranke.

❗Ako stavite iksić pored imena kandidata i kandidatkinja više stranaka ili pored naziva više stranaka listić će biti nevažeći❗