FOTO: Jasmin Imamović

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović dao je izjavu u svojstvu svjedoka inspektoru Sektora opšteg kriminaliteta MUP-a TK a po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona, nakon što je pokrenut krivični postupak protiv Jasmina Imamovića po krivičnoj prijavi zbog izvršenja krivičnih djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 163. KZ FBiH; Zlostavljanje u obavljanju službe iz člana 182. KZ FBiH te Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. KZ FBiH.

U krivičnoj prijavi, između ostalog, navodi se da je u toku obilježavanju 70-te godišnjice Ustanka naroda i narodnosti u BiH u Tuzli  potpredsjednik SDP-a BiH i načelnik Tuzle Jasmin Imamović necivilizacijski zabranio emitovanje antifašističke i narodnooslobodilačke himne “Padaj silo i nepravdo”.

Umjesto da sa dužnom pažnjom oda počast antifašističkoj himni Jasmin Imamović je pojavljujući se bez bilo kakve najave za mikrofonom – bezobzirno naredio da se prestane sa emitovanjem slavne narodnooslobodilačke himne, uz nezapamćeno iskazivanje jezika mržnje prema predsjedniku BOSS-a Mirnesu Ajanoviću.

Mirnes Ajanović tuži sve redom: Građanima se mora omogućiti prijenos utakmica Evropskog prvenstva
FOTO: Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a

Audio-video zapisom je dokumentovano da je Jasmin Imamović u tridesetominutnom brutalnom napadu Mirnesa Ajanovića nazivao teroristom, fašistom, najradikalnijim i najopasnijim političarem, upoređujući ga sa Radovanom Karadžićem, Hitlerom, masovnim ubicom iz Osla ističući da je Mirnes Ajanović najveća prijetnja svima u BiH i na planeti Zemlji – samo zato što je u okviru antifašističkog praznika od strane antifašista emitovana  antifašistička i narodnooslobodilačka himna “Padaj silo i nepravdo”.

Također, krivična prijava odnosi se i na zloupotrebu službenog položaja načelnika Jasmina Imamovića na sjednicama Opštinskog vijeća jer je javno izazivao narodnosnu, rasnu i vjersku mržnju, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalim narodima koji žive u Bosni i Hercegovini.

U prilogu link audio-video zapisa dijela događaja: https://www.youtube.com/watch?v=vEMGY52W7Ec

Press BOSS-a