FOTO: SKupština TK

U toku je redovna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj su danas predsjednik tog zakonodavnog tijela Žarko Vujović iz reda srpskog naroda i njegov zamjenik Boris Krešić donijeli odluku o podnošenju neopozove ostavke na ove pozicije.

“Želim da vas obavijestim da ja dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Skupštine TK. Želim se zahvaliti svim zastupnicima većine, ali i manjine na radu, stručnoj službi skupštine, medijima i nevladinim organizacijama. Novom rukovodstvu i svim organima želim sreću u radu”, kazao je Vujović za skupštinskom govornicom.

Vujović je potom prepustio vođenje sjednice skupštine jednom od zamjenika, međutim njegovim korakom je krenuo i Krešić koji je također podnio neopozivu ostavku.

“Dogovor između mene i Vujovića je bio takav da ukoliko jedan od nas podnese ostavku, uradit ćemo to skupa. Podržavamo iste politike koje smo imali, bit ćemo još jači iz zastupničkih klupa. Ne bih želio da me smijeni 18 ruku koje su organizovale nezakonitu sjednicu”, naveo je Krešić naglasivši da ne bi trebalo biti problema prilikom usvajanja svega onoga što žele u većini.

Vođenje sjednice je nakon toga preuzela Lejla Vuković, druga zamjenica predsjednika, koja je zatražila pauzu od 15 minuta.

Podsjećamo, skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu danas je ponovo zatražila smjenu Kantonalne vlade na čelu s premijerom Denijalom Tulumovićem, ali i dijela rukovodstva Skupštine TK.

Nedugo nakon početka sjednice zastupnik SDP-a Dževad Hadžić zatražio je dopunjavanje dnevnog reda pojedinačnom smjenom ministara te u konačnici i premijera Tuzlanskog kantona.

Dnevni red današnje sjednice još nije usvojen.