FOTO: Milan Tegeltija
Iako su ovaj snimak osudili bh. javnost, mediji, OHR i ambasador SAD-a u BiH, tražeći da se ozbiljno istraže navodi o korupciji, Tegeltija tvrdi da je sve namješteno s ciljem eliminacije njega s mjesta predsjednika što je, kako navodi potpuno neustavno i nezakonito.

“Da li u tako nemogućim, opasnim, protivustavnim i elementarno nesigurnim uslovima mogu, fizički dalje da budem prisutan u Sarajevu ili FBiH uopšte, a da ne budem dozvoljena meta svake moguće nezakonitosti, uključujući u nekoj krajnjoj liniji i ugrožavanje mog života”, navodi Tegeltija.

Dodao je da je postalo posve jasno, kada je u Sarajevu ili FBiH da je dozvoljena meta svake moguće nezakonitosti bez ikakvih granica.

“Svaka moguća nezakonitost ili nezakoniti atak na moju ličnost u mom slučaju, postaje potpuno dozvoljen pa čak i poželjan”, ističe Tegeltija u svojoj facebook objavi.

Podsjećamo, Tegeltija je kazao da za ovaj snimak rekao da je produkt visoko sofisticirane fotomontaže i da za njega zna već godinu te da je tada nazvao direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića i rekao mu da ima saznanja o njegovom nezakonitom praćenju i snimanju kako bi se napravio veliki broj njegovih izjava.

U Telgetijinu odbranu stao je jedino predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarišući da RS neće dozvoliti da se njen kadar podvrgava “protivustavnim, protivzakonitim i brutalnim ugrožavanjem njihove sigurnosti od političkog Sarajeva, uz blagoslov jednog dijela međunarodne zajednice i OHR-a”.