Tuzlanska Republika je u više navrata skretala pažnju javnosti na opšti nemoral izražen kroz djelovanje određenih političara, a koji od izbora do izbora varaju birače i ideologije koje navodno predstavljaju. Naravno, od strane otuđenih centara političke moći (i njihovih botova) smo vrijeđani i optuživani da ne radimo u interesu građana već neke političke opcije.

E pa, nije samo Tuzlanska Republika ta koja poziva birače da kazne politički i svaki drugi nemoral funkcionera i kandidata  koji svoje politike zasbivaju na prevari i obmani. Nismo jedini koji javno ukazujemo na negativne pojave i negativce koje treba staviti na marginu društva i politike.

Naime, u nastavku ovog teksta prenosimo jako zanimljiv video prilog, autora Fatmira Alispahića, novinara i publiciste koji takođe argumentovano obrazlaže besmisao stranačke pripadnosti.

Baš na primjeru Samira Kamenjakovića (čovjeka koji je do sada više puta izigrao birače i stranke koje ga kandiduju), Fatmir ALispahić obrazlaže navode koji ukazuju da Živinicama vlada paradržava iz sjene.

Da li će građani imati snage da se oslobode nekog svog Pabla Eskobara, pita Alispahić.

Pogledajte ovaj iznimno zanimljiv video prilog koji govori o vlasti iz sjene, o tome kako se iz Živinica vlada Tuzlanskim kantonom, kako da birač razumije pravo lice politike koja se ne libi kandidovati Samira Kamenjakovića, čovjeka sa hiljadu lica i nekoliko stranačkih dresova: