Najednom iskazano dušebrižništvo Gradskog odbora SD Tuzla da pacijent treba da bude u fokusu zdravstva na svim nivoima organizovanja samo je jedan u nizu prljavih preizbornih trikova kojim žele dobiti glasove naših građana.

Ne zaboravimo da je medicinski tim SD, na čelu sa direktorom Vahidom Jusufovićem uništio kompletan sistem UKC Tuzla te doveo u pitanje njegovo normalno funkcionisanje. Ne zaboravimo da je aktuelna Vlada TK, na čelu sa premijerom Denijalom Tulumovićem, prošle godine odbila nabavku potrebne medicinske opreme u cilju razvoja i unapređenja zdravstvene zaštite javnih zdravstvenih ustanova TK i time nanijela nemjerljivu štetu zdravstvenom sistemu, pa i samim građanima TK.

Ne zaboravimo da sedam mjeseci od pojave koronavirus uposleni na UKC Tuzla i dalje nemaju potrebnu medicinsku opremu za zaštitu.

Gospodo draga, vaš tim nije riješio postojeće probleme za vrijeme COVID-19, pa kako onda da ih riješite u cjelokupnom zdravstvu?!

Najgora Vlada TK u njenoj istoriji nastavila je da gomila probleme po cijelom TK, a njen prvi čovjek, umjesto da bude na čelu Kriznog štaba TK i uhvati se u koštac sa problemom korona virusa, nastavio se skrivati i voditi politiku zabijanja glave u pijesak pred problemima. Perjanica zelene ljevice SD i najvjerniji sluga SDA, kojem je povjereno zdravstvo TK, ne samo da nije ništa uradio na istom, nego je u potpunosti narušio sistem zdravstva i UKC čemu svjedoče zaposleni a posebno naši građani pacijenti.

Takav SD obećava nova rješenja i nudi da isto uradi i na nivou Doma zdravlja Tuzla čime pokazuje koilko je izgubio kompas i osjećaj za probleme u kojima se nalazimo. SD je jedino sposoban da se bavi premještanjem i imenovanjem svojih kadrova po medicinskim ustanovama po političkoj liniji i to je jedini sistem koji nam nude.

Što se tiče uvođenja privatne prakse regulatorno u sistem, da bi, kako ste naveli, povećala zdrava konkurencija i podigao kvalitet zdravstva za građane, nije ništa drugo do vaša favorizacija liječenja pacijenata koji imaju novac, dok bi se oni slabijeg imovinskog stanja liječili na UKC.