Gradski odbor PDA Tuzla zahtjeva od nadležnih institucija da provjere informaciju oko zaposlenja određenog broja doktora medicine na UKC-u bez raspisivanja konkursa.

Naime, putem društvenih mreža, dana 06.11.2020. godine objavljen je tekst (koji je vjerovatno zbog pritiska određenih grupa i grupacija izbrisan) o osobama koje su zasnovale radni odnos na UKC, a da pri tome konkurs nije raspisan. Pozivamo generalnog direktora Vahida Jusufovića da kao odgovorno lice UKC-a obrazloži po kojem principu su određene osobe zaposlene, dok veliki broj mladih doktora medicine čeka svoju priliku putem konkursa.

Gradski odbor PDA Tuzla strogo osuđuje i žestoko će se suprotstaviti društvu privilegovanih pojedinaca, bez obzira ko to bio. Privilegovana gospodo, nepotizam je neprihvatljiv u društvu u kojem živimo i ako mislite da možete raditi na štetu drugih, to vrijeme je gotovo.

Gradski odbor PDA Tuzla poziva sve institucije da provjere navode, te da u uočavanju istinosti i u ime pravde i pravednog društva zahtjevaju hitno preispitivanje zakonitosti oko zapošljavanja.

Vjerujemo u institucije pravde i ukoliko se navodi pokažu tačnim, očekujemo sankcije prema osobi koja je očigledno zloupotrijebila poziciju.

Press služba GO PDA Tuzla