Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzla je potvrdila da je SDP BiH ubjedljivo najjača stranka ljevice i najsnažnija alternativa etnokratskoj i duboko kompromitiranoj vlasti u Tuzlanskom kantonu.

Odbranjene su 3 najveće gradonačelničke pozicije u Tuzlanskom kantonu i to ubjedljivim pobjedama Jasmina Imamovića u Tuzli, Nusreta Helića u Gračanici i Edisa Dervišagića u Gradačcu, a SDP BiH je podržao i još 2 pobjednička kandidata za načelnike.

Građanke i građani lijeve političke orijentacije u Tuzlanskom kantonu su pokazali da najviše vjeruju SDP-u BiH!

Izbori su pokazali da je notorna laž da zelena frakcija Envera Bijedića okuplja više od 70% članstva SDP BiH u Tuzlanskom kantonu. Tu laž su definitivno pokopali građani i birači ljevice.

Lokalni izbori se porede sa Lokalnim izborima. SDP BiH u Tuzlanskom kantonu ima približan broj vijećnika kao i 2016. godine.

Svi zacrtani strateški ciljevi Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla za Lokalne izbore 2020. godine su ispunjeni!

Kantonalna organizacija SDP BiH Tuzlanskog kantona predstavlja opet ubjedljivo najjači dio SDP BiH, jer više od 1/3 glasova za SDP u Bosni i Hercegovini dolazi iz Tuzlanskog kantona!

SDP BiH u Tuzlanskom kantonu nije doživio debakl već je pokazao veliku snagu i izdržljivost da prevaziđe unutrašnju izdaju i neviđene udare od vladajućih struktura i njihovih ubačenih elemenata, SDP BiH u Tuzlanskom kantonu je još jednom pružio nemjerljiv doprinos u očuvanju istinske ideje socijaldemokratije i identiteta SDP BiH. Znamo da to žalosti vladajuće krugove i njihove „lijeve“ satelite kojima su namijenili ulogu unutrašnjeg razbijača SDP BiH. Međutim, njihov projekat je doživio debakl. SDP BiH se u Tuzlanskom kantonu odbranio od žestokih vanjskih i unutrašnjih udara i iz dana u dan će biti sve jači.