Magazinović je na Twitteru poručio da se ograđuje od takvog postupka SDP-a u Srebrenici, poručivši da je to za njega udruženi zločinački poduhvat.

“Ne u moje ime. Kao i svi, ljut sam zbog događaja u Srebrenici. Nisu to radili u ime partije! To je udruženi zločinački poduhvat. Kriminalno je svugdje, a posebno podlo takvu stvar uraditi u Srebrenici u kojoj vlada svakodnevna borba za poštivanje osnovnih ljudskih prava i mir”, istakao je predsjednik Glavnog odbora SDP-a.

SDP je već iz stranke isključio povjerenika za Srebrenicu koji je danas uhapšen Begu Bektića. Ipak, već su stigle brojne reakcije i osude, a najžešće poruke dolaze iz SDA odakle pozivaju predsjednika SDP-a Nermina Nikšića da podnese ostavku.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a Srebrenica Bego Bektić te Enver Hamzić i Muamer Sandžić sumnjiče se da su nedozvoljeno koristili lične podatke bh. građana za glasanje putem pošte iz Srbije, te fiktivnim glasovima pogodovali kandidatu za načelnika Općine Srebrenica Mladenu Grujičiću, kao i Socijaldemokratskoj partiji BiH.