Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić za Klix.ba je kazala da se saobraćajna nesreća dogodila sinoć oko 23:00 u Rudarskoj ulici u Tuzli.

“Učestvovali su automobil Golf 5 kojim je upravljala 29-godišnja J. B. iz Srebrenika i Škoda Octavia za čijim se volanom nalazio 22-godšnji N. H. iz Tuzle. Teške tjelesne povrede konstatovane su kod J. B. dok je lakše povrijeđen N. H.”, navela je Kapidžić.

Također, u ovoj saobraćanoj nesreći lakše tjelesne povrede su zadobili saputnica iz Golfa 5, 28-godišnja A. P. iz Gradačca i saputnik iz Škode, 22-godišnji A. S. iz Tuzle.

Na daljnjem liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli su zadržani saputnica iz Golfa 5, 29-godišnja Z. J. iz Tuzle te saputnik iz Škode, 23-godišnji I. H. iz istog grada. O stepenu njihovih povreda ljekari se nisu izjasnili.

Na automobilima je pričinjena ogromna materijalna šteta, a o kakvoj silini udarca se radi u prilog govori činjenica da su vozila nakon sudara završila u suprotnim trakama.

Uviđaj su na mjestu nesreće obavili tuzlanski policajci.