Tri osobe za koje se sumnja da su pripadnici ozloglašenog crnogorskog Šljakarskog klana prebačene su u prostorije Službe za poslove sa strancima BiH.

Tu informaciju su za Klix.ba potvrdili u MUP-u RS navodeći da su uhapšeni prebačeni u Službu za poslove sa strancima BiH uz veliko policijsko osiguranje.

Nezvanično, uhapšeni su Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća nad kojima je MUP RS-a izvršio kriminalističku obradu. Još se ne zna da li će i kada uhapšeni biti deportovani iz BiH u Crnu Goru.

Sve tri osobe su uhapšene sinoć na Jahorini zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prema navodima medija, uhapšeni su Milan Kršić iz Crne Gore, koji je član kriminalne organizacije, i njegova dva tjelohranitelja. Za Kršićem je aktivirana međunarodna potjernica zbog više krivičnih djela.

Oglasili se iz policije o hapšenju članova kriminalne grupe na Jahorini

Na osnovu naredbe Osnovnog suda na Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršeni su pretresi osoba i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni.