Nova uprava FK Sloboda na čelu sa predsjednikom Elmirom Šećerbegovićem od dolaska na kormilo kluba uglavnom se ponose mukotrpnim radom i brizi za svaki tušanjski detalj. Da baš i nije tako pokazali su nam na vizuelnoj prezentaciji na istoku stadiona Tušanj.

Čelnici kluba na sva zvona su najavili “veliki projekat” na kojem je oslikana istorija Slobode, a na istoj i neviđeni gaf. Legendarnog golgetera Merseda Kovačevića preimenovali su u Mirsad Kovačević(!?). Zli tušanjski jezici su došapnuli da se za gaf znalo i umjesto da se sramotna greška ispravi (radi se o par slova), uz opasku da se “to neće vidjeti sa tribina”, popularnog Mesketa ostavili su na panou sa novim imenom.

“Stručnjacima” koji su namjerno ili ne ostavili sramotni gaf nije palo na pamet da će možda, nekada, jednog dana, sutra ili za mjesec, dva; neka delegacija, gosti Tušnja obići stadion. Možda će željeti iz blizine da se upoznaju sa istorijom Slobode, a onda će naletjeti na ovu neoprostivu grešku.

Zanimljivo, samo par metara od spomenute fotografije MERSEDA Kovačevića nalazi se fotografija poznatog navijača Sulje Dorića. Pošto se sa tribina Tušnja popularni Suljo nije vidio od borića, naređeno je da se drvo posiječe (?!).

I tako sada sa zapadne tribine imamo neometan pogled na vizuelnu prezentaciju istorije FK Sloboda. Svi su tu: Huka, Šećer, Lica…i Mirsad Kovačević! Ili Mersed? Nije ni bitno…

F.T.