FOTO: Ilustracija
U utorak i srijedu, u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavat će pretežno oblačno vrijeme s jakom kišom. Tokom dana, mogu se očekivati jaki udari vjetra južnog smjera. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 4 do 9 stepeni Celzijusa, a dnevne temperature kretat će se u intervalu od 9 pa sve do 16 stepeni Celzijusa.

Ipak, od četvrtka, veći dio Bosne i Hercegovine očekuje promjena vremena koja će biti uvod u nešto duži period niskih temperatura. Već u jutarnjim satima osjetit će se postepeno opadanje temperature zraka što će usloviti prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na jugu zemlje. Što se tiče vjetra, on će promijeniti svoj smjer s juga na sjever, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Od petka, na cijelom području Bosne i Hercegovine mogu se očekivati niske temperature, a živa u termometru, prema prognozama, neće prelaziti nulu. Temperature zraka kretat će se od -13 stepeni Celzijusa u jutarnjim satima, dok će se dnevna temperatura kretati oko -5 stepeni Celzijusa.

Prema prognozama, hladnije vrijeme i niske temperature trebale bi se zadržati i za vikend pred nama kao i tokom naredne sedmice u većem dijelu Bosne i Hercegovine.