Snimak zabilježen u naselju Stupine u Tuzli koji je objavljen na društvenim mrežama zgrozio je građane. Naime, na snimku se čuje muškarac koji u večernjim satima s prozora u potkrovlju jedne od zgrada, glasno uzvikuje “nož, žica, Srebrenica” i druge uvredljive riječi, što je uznemirilo stanovnike Stupina koji su slučaj prijavili Upravi policije MUP-a TK.
“Policija je zaprimila prijavu da N.N. muško lice sa potkrovlja zgrade u naselju Stupine galami i uzvikuje ‘Nož, žica Srebrenica’. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je iz stana vlasništvo L. M., navedene uzvike i psovke upućivao M. G., koji nije htio otvoriti vrata službenicima policije.”, kazala je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK-a.
O događaju je kako saznajemo upoznat nadležni tužilac, a postupaju sluzbenici Policijske uprave Tuzla, odnosno pripadnici Odjela kriminalističke policije i Policijske stanice Istok.
Upozoravamo da je video uvredljivog sadržaja, te da bi mogao izazvati dodatnu neugodnost građanima Tuzle i svima onima kojima ovakvi užasavajući povici bude traumatična sjećanja i iskustva.
(Kako naknadno saznaje Tuzlanska Republika, riječ je o dugogodišnjem ovisniku o teškim drogama i duševnom bolesniku, identitet poznat redakciji)