Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, razgovarao je danas sa predsjednikom uprave AS Holdinga u okviru koje su i proizvodni pogoni kompanija Klas, Vispak, Sprind, AC Food, AS Logistics, AS, ZIM i Solana, Rusmirom Hrvićem.

Tokom razgovora istaknuta je situacija izazvana pandemijom koronavirusa, odnosno promjenama na svjetskom tržištu koje uzrokuju i povećanje cijena u FBiH što izaziva dodatno opterećenje građana.

Hrvić je ovom prilikom naglasio da AS Holding neće ići s povećanjem cijene hljeba.

“Građani BiH imat će dovoljnu i neprekidnu opskrbu osnovnih životnim namirnicama domaćih proizvođača”, naglasio je Hrvić.

Novalić je ponudio svaku pomoć koju Vlada FBiH može dati kako bi se osigurao nesmetan nastavak proizvodnje, ali i kako ne bi došlo do povećanja cijena brašna i hljeba što ovih dana izaziva dodatnu zabrinutost građana.

“S obzirom na rast cijena osnovnih prehrambenih proizvoda koje diktira slobodno tržište, odnosno cijene pšenice i nafte na svjetskom tržištu, Vlada FBiH će, u skladu sa svojim kapacitetima i resursima, intervenirati i pomoći bh. proizvođačima”, kazao je Novalić.