FOTO: SIPA BiH

Dežurni tužitelj Tužilaštva BiH, nakon zaprimanja informacije iz OS BiH da je u kasarni u Pazariću došlo do nasilne provale objekta i nestanka određenog broja službenog oružja OS BiH, uputio je naredbu prema SIPA, da se na mjestu događaja izvrši uviđaj, kao i ostale potrebne istražne radnje, sa ciljem otkrivanja i pronalaska počinitelja.

“Nakon što sve radnje budu okončane, tužiteljstvu će biti dostavljeno izvješće o poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama. U interesu rada na predmetu, više informacija ne možemo davati”, saopćeno je.

Ministarstvo odbrane u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine saopštilo je da je u Centru Oružanih snaga BiH za osnovnu obuku u Pazariću kod Sarajeva uočeno oštećenje bezbjednosne plombe na ulazu u skladište oružja i utvređeno da nedostaje određena količina kratkog naoružanja, prenosi N1.

Pripadnici Vojne policije Oružanih snaga izašli su na mjesto događaja, a o jučerašnjem slučaju obaviješten je nadležni organ unutrašnjih poslova, Tužilaštvo BiH, po čijem nalogu je angažovana i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Izvršeno je vanredno inventurisanje tokom kojeg je utvrđeno da nedostaje određena količina kratkog naoružanja, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva je najavljeno da će o rezultatima istrage kojom rukovodi postupajući tužilac blagovremeno informisati javnost.