FOTO: MUP TK

Policijski službenici iz Tuzle intenzivno tragaju za 30-godišnjim muškarcem koji je noćas na smrt pesnicama pretukao djeda, dok je neni nanio teške tjelesne povrede.

Kako saznajemo, noćas, jedan sat iza ponoći, 30-godišnji muškarac ušao je u kuću svoga djeda i nene koja se nalazi u ulici Armije Republike Bosne i Hercegovine u Tuzli, a tom prilikom ih je počeo udarati.

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović je kazao da je unuk djedu zatvorenim šakama zadao veći broj udaraca u predjelu glave i tijela, nakon čega je nesretni starac preminio u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

“Naređena je obdukcijatijela preminulog i dok se ona ne završi ne možemo govoriti o kvalifikaciji krivičnog djela. Također, nena je zadobila teže tjelesne povrede”, naveo je Arnautović, istaknuvši da se unuk nakon događaja dao u bijeg te policija za njim intezivno traga.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i dežurni kantonalni tužilac.

Kako nezvanično saznajemo, unuk je 30-godišnjak inicijala E. H.