FOTO: Dario Sandić (SDP)

Advokat Sandić je na posljednjim lokalnim izborima bio nositelj odborničke liste SDP-a u Banjoj Luci. U timu su i ovlaštena revizorka Diana Cvijić koja je predsjednica tima, te advokatice Jovana Kisin, Sanja Bulara i Jelena Kos.

Stanivuković je obećao da će se tim baviti revizijom u svakom smislu ove riječi.

“Tim će raditi po mom nalogu, zahtjevu i uputama. Oni će češljati sve što se prečešljati može, svaki ugovor, svaku javnu nabavku i sve ostalo. Uvjeren sam da će ovaj tim podnijeti mnogo krivičnih prijava”, najavio je Stanivuković.

Poručio je da, kako je kazao, ne postoji politička sila koja će spriječiti ovaj posao i naglasio da će javnost biti upoznata sa svim onim što bude urađeno po ovom pitanju.

Prema riječima Stanivukovića, oni koji su pošteno radili svoj posao se ne moraju bojati i njihovo poštenje će biti nagrađeno. Naglasio je da će započeti projekti dobiti još bržu dinamiku.

Ranije je najavio da će na zvaničnoj web stranici grada biti objavljena imena i prezimena zaposlenih u gradskoj upravi i da će javnost imati uvid u njihove diplome. Kako je kazao, ti podaci bi već sutra trebali da ugledaju svjetlost dana, prenose Nezavisne novine.