Naime, iz Kantonalnog odbora SDA USK-a su naveli kako daju podršku lokalnim organizacijama i općinama koje pokušavaju formirati stabilne parlamentarne većine, kako bi se konkretnije odgovorilo izazovima pandemije.

“Posebno smo zadovoljni činjenicom da je u ovom sedmici uspostavljena koalicija između SDA i SDP-a u Bužimu i Ključu. Pozivamo sve političke aktere u našem kantinu da, svjesni važnosti lokalnog nivoa vlasti, krajnje ozbiljno pristupimo razgovorima u svim lokalnim zajednicama, a sve s ciljem stabilnosti naših općina i gradova. Pozivamo i Vladu USK-a da se ravnopravno odnosi prema svim općinama bez obzira na političke odnose, te da svi treba imaju jednak i pošten tretman”, naveli su iz KO SDA USK.

Saopćenje o koaliranju SDA i SDP-a u ovom kantonu objavio je Mijatović na Facebooku te naveo da je o ovome saznao od članova sa terena koji su mu i dostavili ovaj dokument.


“Moja dužnost kao potpredsjednika SDP-a BiH je da poštujem Kongresne odluke. Shodno tome, jedno od mojih pitanja na sjednici Predsjedništva SDP-a bit će i navodi iz ove javne hvale SDA. Ne bi me čudilo da je spin SDA, ali sam siguran da će Predsjedništvo BiH imati stav. Moj stav je da nema koalicije SDA-SNSD-HDZ”, poručio je Mijatović.