“Lociran je i pronađen na lokalitetu kod Energoinvesta, na području općine Ilidža. Priveden je u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS. Vrše se određene provjere i kriminalistička obrada”, kazao je Mirza Hadžiabdić iz Uprave policije MUP-a.

Za drugom dvojicom osumnjičenih se i dalje traga, potvrdila je Azra Bavčić iz Tužilaštva KS.

Advokat Mirsad Crnovršanin pojasnio je da, ukoliko se Marokanac dovede u vezu s ubistvom u Otesu, on će biti upućen na izdržavanje ranije uvjetne kazne zatvora od četiri mjeseca.

Osumnjičeni za ubistvo mladića Osumnjičeni za ubistvo mladića

 

Aglaras je, kako smo ranije pisali, pritvoren krajem prošle godine nakon što je u oktobru 2019. godine, prilikom policijskog pretresa, kod njega pronađena određena količina marihuane, tačnije sedam kesa ilegalne droge.

Zbog toga je Aglarasu Općinski sud u Sarajevu odredio uslovnu kaznu od četiri mjeseca. Drugim riječima – pušten je na slobodu.

Aglaras je tada opisan kao migrant sa prijavljenim prebivalištem u kampu Ušivak u Hadžićima.

“Nakon hapšenju će mu biti dodijeljen pravni zastupnik po službenoj dužnosti”, kazao je advokat Crnovršanin.

Napomenimo, za posjedovanje marihuane bosansku djecu i omladinu (nad kojima se konstatno vrši nadzor, kao da policija nema drugih zadataka osim da hapsi omladinu sa “jointom”), sud kažnjava najčešće sa jednu do dvije godine uslova (uslovna kazna), dok je emigrant za čak sedam kesa ove droge dobio samo četiri mjeseca uslovne kazne, da bi nakon puštanja na slobodu izvršio ubistvo građanina BiH.
Toliko o dosljednom tumačenju zakona od strane BiH sudova. Ispada, da u Bosni više prava na sudu ima imigrant nego Bosanac.