Na zahtjev zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS), Pokreta demokratske akcije (PDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) danas se održava hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

Nedugo nakon samog početka sjednice zatražena je polusatna pauza nakon koje se pristupilo usvajanju predloženog dnevnog reda.

VEZANI TEKST: Ko i zašto stoji iza rušenja aktuelne Vlade TK: Mirsad Kukić, Fahrudin Radončić ili Selim Bešlagić?

Sa 18 glasova za usvojen je dnevni red na kojem se nalazi razmatranje prijedloga i donošenje odluke o smjeni predsjednika i zamjenika predsjednika Skupštine TK te razmatranje prijedloga i donošenje odluke o potvrđivanju kandidata za izbor na mjesto predsjednika i njegovih zamjenika.

Na dnevnom redu se našlo i razmatranje prijedloga i donošenje odluke o smjeni Vlade TK i donošenje odluke o davanju saglasnosti za ovlaštenje sekretarima ministarstva da vrše poslove ministara koji će danas biti smijenjeni.

Iako je ranije najavljeno da će na današnjoj sjednici biti imenovan mandatar za sastav nove vlade, do toga ipak neće doći, jer se nije našlo na dnevnom redu. Prema ranijim informacijama, mandatara Kadriju Hodžića trebali bi predložiti iz SDP-a.

Također, još uvijek nije poznato ni ko bi mogli biti novi ministri.

Nakon usvajanja dnevnog reda uslijedila je još jedna polusatna pauza koju su zatražili zastupnici Stranke za BiH.